Situácia v študentskom byte

17. máj 2024

Ahojte, prišla som si pre nezávislý názor na celú situáciu. Veci sa majú tak, že žijeme 4 mladí ľudia študujúci na VŠ v jednom byte. Ja, môj priateľ, jeho spolužiak a ďalší chalan. Mne vadí, že môj partner a jeho spolužiak žijú viac ako pár, než my dvaja. Napríklad si spolu varia, pripravujú si spolu raňajky navzájom,plánujú si a chodia spolu na nákupy, celé dni spolu sedia vedľa v izbe na PC, mrazák rozdelili na vlastné oddelenia pre každého a iba svoje spojili atď... Keď blbol systém ZSSK a nedali sa nám kúpiť 3 miestenky vedľa seba vo vlaku ale 2 + 1 inde, tak na tie spoločné si išli sadnúť oni dvaja a ja na tú osve. Ja pritom všetky tieto veci robím tiež, ale sama, sama si nakupujem, varím, periem, plánujem deň. Partner argumentuje, že sa to nedá inak robiť, keď majú so spolubývajúcim rovnaký rozvrh v škole a že on sa k nemu pridá vo všetkom aj bez toho, že by ho vyslovene volal. Tak sa pýtam, či som ja príliš žiarlivá, alebo či by to vadilo aj iným ženám. Ako by ste danú situáciu riešili?

uglybetty1234
17. máj 2024

Mne sa zda ze tam byva jeden par, ale ty bohuzial nie si jeho sucastou ;)

teki1
17. máj 2024

@uglybetty1234 Mňa by zaujímalo,či sa k nim spolužiak pridá ku "všetkému"čo robia?

egonsk
17. máj 2024

no mozno je tvoj chlapec bisexual a ten kamos mu padol do oka ... alebo ta ma ako zasterku aby nebolo vidiet jeho skutocnu orientaciu 😉😁 ... navrhni mu 3ku s tym kamosom a uvidis kde je pravda 🤪

gab1sol
17. máj 2024

A to napr. s tým vlakom - to partner bol s tým ok, že ty si si mala odsadnúť preč? Na mieste si sa ho nepýtala? A v posteli s ním kto spáva?

zuzka8774
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. máj 2024

@egonsk Partner určite gay nie je, sme spolu necelých 5 rokov a môj postoj k homosexuálom je liberálnejší, než jeho.

crazy_cat_lady
17. máj 2024

pod lampou byva najvacsia tma 🙂 urcite by som riesila vazny rozhovor, to, ze ma rovnaky rozvrh, ako kamarat a teda robia niektore veci spolu/zaroven, tak ok, ale ako pisu dievcata vyssie - aky argument mal napriklad na tie listky vo vlaku? kolko Vam este ostava do ukoncenia studia? nemalo by zmysel sa odstahovat a zistit, ci dokazete fungovat iba ako par vy dvaja, ci to ma do buducnosti zmysel.. ?

autor
17. máj 2024

@gab1sol bola tam chyba aj z mojej strany, mala som plné zuby ďalšieho týždňa takéhoto spolubývania a na päte som sa otočila, lebo som vedela, ako by to dopadlo. Na konci sa mi ospravedlnil a aj mu to došlo, spolubývajúcemu to nedošlo vôbec. Každopádne automatická prvá reakcia bola oni dvaja spolu, ja sama.

deti95060810
17. máj 2024

už by som tam nebývala...
je jasné že pár tvoria oni dvaja - či už kamarátsky a možno aj nejaký iný.

vyrovnanaosoba
17. máj 2024

Keby si nenapísala, že sú to dvaja chalani, poviem, že že ťa podvádza 🤔

sissy27
17. máj 2024

je to jednoduché - nie si jeho priorita. Frajeriek môže mať ešte habadej, ale najkamoš je najkamoš. Obdobie zamilovanosti je po 5 rokoch dávno preč, už si len spolubývajúca, s ktorou sa dá mať sex. Ak by si bola priorita, tak idete bývať sami dvaja, prípadne s ďalším párom, s ktorým sa budete deliť naozaj len o byt a nie aj o voľný čas.

katka700
17. máj 2024

Asi to nechceš počuť, ale viem o podobnom prípade, začalo to veľmi podobne ako popisujes v zdieľanom byte. Nerozlučny kamaráti vždy spolu, žena ako tretie koleso na voze. Manželský sex skončil narodením tretieho dieťaťa. Skoro v 50tke sa pánko hrdinsky odhodlal na coming out a žena bola všetkým na smiech - však si to mala všimnúť.
Nemám nič proti homosexualite ako takej ale chlap čo sa takto správa k žene je čistý buzerant.

autor
17. máj 2024

@crazy_cat_lady Našla som vyhovujúci byt v našej lokalite, partnerovi sa nepáčilo že by sme miesto 215€ na hlavu platili 290€ na hlavu. Čož zároveň aj chápem, stále sme iba študenti. Do ukončenia štúdia chýbajú 2 roky. Aktuálne premýšľam viac nad variantou, že by som si našla izbu sama v nejakom študentskom byte a s partnerom začala spoločne žiť až neskôr, keď budeme obaja pripravení.

kvetka404
17. máj 2024

Podľa mojich skúseností sa opýtam, majú obaja otca prítomného v živote/ majú dobrý vzťah s otcom?

maranta_leuconeura
17. máj 2024

Ja si myslim ze vas vztah je uz mrtvy... Travite vobec cas spolu sami dvaja? Ci vzdy sa tam votrie tento jeho kamarat?

Tiez si myslim, ze tvoj priatel nema v sebe vyriesenu svoju sexualitu. Mozno preto by som aj cakala nenavistne komentare na adresu homosexualov, zrejme to v sebe potlaca, snazi sa prezentovat navonok priatelkou (ktovie z akej rodiny pochadza ako bol vychovany, zrejme by mu to doma neodpustili). Ale jeho konanie nepusti. Bud si mu uz uplne ukradnuta a je kamarat stale lepsi ako tvoja spolocnost alebo ta pritazlivost ku kamaratovi sa neda ignorovat a nevie si pomoct, hoci ta ma rad. Len by ma zaujimalo ci to aj kamarat vidi rovnako

autor
17. máj 2024

Ešte pre dolíčenie skutočností, začali sme bývať v takejto kombinácii kvôli tomu, že oni dvaja nedostali internát a zdieľať byt bolo lacnejšie. Nie preto, že by sme spolu všetci chceli bývať.

gab1sol
17. máj 2024

Prečo neraňajkuješ s priateľom ty? Prečo nechodíš s ním na nákupy? Prečo nejdete spolu niekam von vy dvaja? Toto si vyrieš.

crazy_cat_lady
17. máj 2024

nepride mi to ako normalny vztah, prepac, takto by sa priatel k tebe naozaj nemal spravat. Travite spolu vobec vy dvaja nejako cas, mate nejake spolocne zaluby/aktivity/konicky? to, ze priatel nesuhlasi s prestahovanim sa do drahsieho chapem, predsa, ste studenti, tak kazde euro navyse je dobre. ale pride mi, ze keby si sa odstahovala, tak by to vas vztah uz uplne pochovalo

barbora0308
17. máj 2024

Tvoj partner ta ma zial na haku...mala by si prehodnotit vas vztah. My sme byvali tiez v zdielanom byte s kamosmi, kym si partner este dokoncoval vysku, ale moj priatel (aktualne uz manzel) sa takto nikdy nespraval a ak by sa tak spraval, tak by urcite nebol mojim manzelom 🫣.

lienka.7
17. máj 2024

Autorka, a si si uplne istá, že tou partnerkou si ty? Lebo mne sa zdá, že v skutočnosti je s tým druhým chalanom a ty si len akasi zasterka 🤷‍♀️

autor
17. máj 2024

Trávime spolu čas aj my dvaja samozrejme, pozeráme spolu napríklad seriály, ideme sa prejsť, snažíme sa pravidelne vymyslieť nejaké rande. Nemyslím si, že ma má na háku, akurát spolu nedokážeme fungovať ako pár aj v rámci domácnosti.

barbora0308
17. máj 2024

A preco dokaze fungovat v ramci domacnosti s kamosom? 😅

crazy_cat_lady
17. máj 2024

to, ze maju spolocny rozvrh cez tyzden - ok, ale nerobievate si ranajky/obed/nevarite spolu ani cez vikend? nechodite spolu nakupovat? asi by som hodila rec aj so spolubyvajucom, ak mu to doteraz nedocvaklo..

cacianka
17. máj 2024

Kamarát je mu prednejší ako ty ? Nákupy, varenie , plány na program , aj to sedenie vo vlaku ?
Veď sú ako 2 cecky, prilepeni celé dni spolu.
Nákupy sa môžete striedať a nakúpiť pre oboch či treba
Variť - takisto varíš ty aj porciu pre neho, vari on - tak aj pre teba. Taktiež oprať - úplne v pohode vy dvaja. Myslím že ti nejde o žiarlivosť, že nedoprajes priateľovi stráviť čas aj s kamarátom, ale sú podľa rozvrhu spolu v škole, cestujú tam aj späť, bolo by v pohode uvariť aj všetci 3 spolu, striedať sa,
Ale on očividne uprednostňuje kamoša, ako teba. Ešte aj vo vlaku, keď vie že budete doma osve vo svojich rodinách, nebudete spolu, aj tak sa tie posledné chvíle scucne s kamošom a je mu fuk kde si ty
Zatiaľ naozaj skús bývanie inde, aby aj sex nebol tak prístupný , len že si k dispozícii keď sa mu zračí divatit a dokecat s kamošom. Len sa priprav, že to nebude klapať ani potom a zistíš že kamoš mu je ešte viac prednejší ako ty. Ale aspoň sa zbaviš nedozreteho tupela.

rozculena
17. máj 2024

máte vôbec spolu sex?

syslik81
17. máj 2024

v momente ako sa odstahujes vas vztah zanikne ..ak teraz na zaciatku neviete spolu zit uz to ani vediet nebudete .. a v dobe ked uz budete pripraveny , budete mat kazdy ineho partnera ... ale skusit sa odstahovat mozes- bud mu zacnes chybat a pojde za tebou alebo zisti ze kamos je viac ako ty a ty pojdes stranou este viac az zaniknes

autor
17. máj 2024

@crazy_cat_lady pokiaľ sme spolu cez víkend, tak áno. Vtedy je všetko ideálne. "Skutočnú" domácnosť spolu žijeme iba keď chodíme do školy, keďže cez víkendy sme primárne každý u seba doma.

crazy_cat_lady
17. máj 2024

stale mozes skusit sa osamostatnit, porozpravat sa, ze ti to takto nevyhovuje - uvidis, aka bude reakcia. ak ta nebude presviedcat, aby si zostala, resp ak odides a Vas kontakt sa obmedzi na minimum, budes vediet, na com si.. lepsie, ako stravit najlepsie roky zivota s nevyzretym jedincom 🙂

teki1
17. máj 2024

80 eur naviac.čo by tak či onak platili vaši rodičia,ale bývali by ste len vy dvaja spolu.Tam sa môžte skúsiť hrať na skutočnú domácnosť.Lebo toto čo popisuješ je intrák,kde náhodou ostalo pre teba miesto len v chlapčenskom krídle.
Čo ten štvrtý chlap ,ten to ako vidí?

majka36912
17. máj 2024

Uz si niekedy preberala s priatelom, ze toto ich zgrupovanie s kamosom je trochu prilis? Asi si dobre povahovo sedia, ale tiez by som asi nebola na tvojom mieste s tym v pohode. Ja som si uz rokmi vsimla, ze vela chlapov ma taketo fest pevne priatelstva. Moj svokor si s jeho kamosom volavaju aj 2 hodiny denne, moj priatel ma detto aj take kamaratstva, kde si z neho robim srandu, ze ci ide za svojou druhou frajerkou a podobne 😂. Ale predsalen su to stale este miernejsie formy kamaratstva, nez pestuje tvoj priatel s kamosom. Podla mna je to na rozhovor. To, ze ste par, neznamena, ze musite byt na sebe nonstop nalepeny, vztahom sa predsa nekonci socialny zivot a travenie casu s kamaratmi, ale aj co sa tyka tych nakupov a varenia a vlaku... Mas pravdu, je to prilis.