Neviem sa ohnúť v chrbtici

5. máj 2024

Ahojte, možno total blba otázka 😃 ale možno sa tu nájde niekto, kto sa vyzná 🙂 viete mi vysvetlit prečo sa neviem ohnúť v chrbte ? Aby som to lepšie popisala ja nedokážem ohnúť chrbat v spodnej časti neviem vystrčiť zadok von 😃 skratka ma to nepustí, je to napríklad nejaký typ skoliozy alebo čím je spôsobená táto neohybnost ?

barka1
6. máj 2024

Bechterevova choroba? Ale to by si musela mať aj bolesti, hlavne v noci, aj problém zohnut sa pre niečo.

lindusss2016
6. máj 2024

Zla mobilita? Stuhnute svaly? Pomohla by mozno foto, co presne myslis a lepsi popis problemu

autor
6. máj 2024

@barka1 bolesti nemám vôbec, ja sa len ohnúť neviem chrbat mi skratka nedovoli prehnúť ho
@lindusss2016 nasla som dobrý obrázok na nete tak ešte otázka či by to správnym cvičením pod vedením fyzio šlo napravit ?

egonsk
6. máj 2024

ak nie je fyzicky problem (vyrastky na stavcoch), spravnym cvicenim sa vzdy da napravit vela pohybov. Je to vsak dlhodobe, nie zo dna na den.
Inak z toho obrazku ma hned napadlo, ze obr.4 je aktualne najnovsi trend aby akoze baby vyzerali sexy (vyspuluju neprirodzene prdel) a ani netusia, ako si tym skodia...

autor
6. máj 2024

@egonsk ďakujem za odpoved, urcite som si vedomá že by to zo dna na deň nebolo ale či to vôbec ma zmysel začať riešiť fyzioterapeuta
Obrázok 4 ? Ten čo som zakruzkovala práveže ziadnu prdel nemá a ani ju vyšpúliť neviem ani keď sa veeeľmi snažím 😂 zrejme si myslel 3.

egonsk
6. máj 2024

co si zakruzkovala som nekomentoval, pochopil som, ze mas malu ohybnost od L5/S1 smerom nahor... len som okomentoval ze obr4 je co vidim poslednou dobou u influecentiek a potom teenageriek, ktore to po nich opakuju, aby boli akoze ritnate..

0silvia0
6. máj 2024

Za konzultaciu u fyzioterapeuta to stoji. Ja mam opacny problem, a riesim ako prdel nevytrcat. Tiez riesim u fyzioterapeuta.

simca06022011
6. máj 2024

Hlavne treba konzultovať. Lebo ty podľa mňa nevieš vo presne je problém. Môže sa ti zdať ze máš chrbticu rovnú q nemusí to tak.byt atď.
A cvičenie s fyzio na chrbát nikdy nie je zle

tanyan
6. máj 2024

@egonsk Okrem toho mylného "sexy" efektu som si pomyslela pri obrázku č. 4 (hyperlordóza bedrovej časti) či to je iba následok oslabeného brušného svalstva alebo sú tam aj nejaké iné faktory. Dcéra je takto prehnutá v páse s vystrčeným bruchom a opakovane sa jej márne snažím vysvetliť, že treba podsadiť trochu panvu a vystrieť plecia. ☹ Fyzioterapeut kázal cvičiť s chodidlami a robiť mačací chrbát...