Storno dovolenky

17. máj 2024

Vrátia peniaze keď ju zruším mesiac vopred?

maranco
17. máj 2024

Na to nie je možné odpovedať, pretože to závisí od mnohých okolností. V bežnej situácii platia štandardné podmienky cestovných kancelárií a poistenia, ktoré sa však v jednotlivých cestovných kanceláriách líšia. Preto by ste sa mali informovať o konkrétnych podmienkach storna priamo u organizujúcej cestovnej kancelárie - jej názov nájdete na cestovnej zmluve alebo vo všeobecných obchodných podmienkach cestovnej kancelárie, ktoré ste obdržali spolu s platobným mailom.

Storno podmienky sú vždy uvedené vo všeobecných obchodných podmienkach organizátora zájazdu.

autor
17. máj 2024

@maranco ďakujem pekne. Práve to ma zaujímalo ci je na to nejaký zakon ktorý platí pre všetky CK alebo ci ma každá CK vlastne pravidlá.
Podarilo sa niekomu stornovať získať celú sumu?

autor
17. máj 2024

Je vôbec šanca niečo také dosiahnuť? Sú CK ktoré to poskytujú?

maranco
17. máj 2024

https://www.peniaze.sk/spotrebitel/9672-tesili-...
Ak by už nešlo stornovať bez veľkého poplatku, skús dať inzerát a predať zájazd niekomu so zľavou. Ja som tak predal letenku na inzerát, nechcel som ju nechať prepadnúť.

autor
17. máj 2024

@maranco fakt sa tak dá? Naposledy chcela invia za zmenu mena na letenke 400e
Ale skúsim zistiť

maranco
17. máj 2024

Ja som mal bezplatnú zmenu mena, keďže chyba bola na strane prepravcu, zmenili termíny letu. Slovenská pobočka ponúkla vrátiť peniaze alebo zmeniť termín, meno nechceli zmeniť. Zavolal som do zahraničnej pobočky a tam ponúkli bezplatne zmeniť aj meno.