1 / 1

    1,25 je už dosť silné. Čím skôr okuliare.

    5. máj 2024

    Toto je len skrining. Ocny lekar rozkvapka ocka a az to bude objektivne. Tento pristroj vyuzivaju, aby vcas poslali deti na vysetrenie.
    Kazdorocne sa to robi u nas v skolke a kazdy rok niekoho zachytia. V prvy rok 3 z 15 deti, medzi nimi aj moje dieta.

    5. máj 2024

    Neviem presne, čo to znamená ale aj dcérke vyšli hodnoty, pre ktoré ju poslali na očné a vyšli jej okuliare a dokonca tie dioptrie aj sedeli s takto zameranými.

    5. máj 2024

    Aj nás s dcérou odporúčali na vyšetrenie a som normálne rada, že toto v školkách robia. Nám zistili, že na pravé oko zlé vidí a čudovala sa očná, že ako je možne, že pediatrička si to nevšimla skôr a že dosť neskoro sme prišli. Dcéra 7r ma silné dioptrie a zatiaľ nás obišlo prelepenie oka. V júni ideme na kontrolu, tak uvidíme čo povie

    5. máj 2024

    Dve merania v škôlke a obaja nosia okuliare, tiež sme mali odporúčanie k očnému, hneď nám nasadili okuliare

    5. máj 2024

    Tam je odporucanie ani nie, ze kvoli kratkozrakosti, dalekozrakosti, ani neskuli. Ale kvoli zakriveniu rohovky, kvoli tomu vysetrenie. Doteraz si to pediatricka nevsimla a ani ja nie, vzdy vsetko dobre videla.

    5. máj 2024

    @monika_63 určite by som išla na očné vyšetrenie, kde najskôr očká rozkvapkaju. Zrejme bude potrebovať k dioptriam aj cylinder a to odmera iba očná špeciálnym prístrojom. Moji chalani majú obaja okuliare. U jedného som si to všimla ja, u druhého tiež zistili až v škôlke.

    5. máj 2024

    ako si to mala pediatrička všimnúť? ak dieťa neškúli a ani pokiaľ nevie čítať, tak problém so zrakom nezistíš

    5. máj 2024

    @monika_63 syn tiez "dobre videl". Od narodenia tam ta vada ktoru ma, uz bola, lebo detske ocko si vie doostrit. A teda ma 4,5ky. Funguje na 2,5kach okuliaroch, aby boli oci odlahcene. Problem prisiel, ked sa naucil vozit na bicykli a ked si nebol isty, zacal zastavovat a vyhovarat sa, ze sa musi poskrabat alebo ma len spotene ruky. Az vtedy som sa na to zacala zameriavat a o mesiac neskor bol v skolke tento skrinig, ktory ma v tom len utvrdil. Hovori sa, ze kazde dieta do 6 rokov by malo ocne vysetrenie absolvovat. Takze ak aj by okuliarky nedostala, budete v klude, ze je to ok. Drzim palce 💛

    5. máj 2024

    Dieťa si vie korigovať až 5 dioptrií, to mi povedala očná. Moje deti som vzala k očnej len preto, že ja mám krátkozrakosť. Ale zatiaľ vidia dobre.

    5. máj 2024

    Tam mas dole,ze odporucane podrobnejsie vysetrenie NIE.. tak potom podla mna to netreba riesit

    5. máj 2024

    Určite k ocnemu. Aj u nás v škôlke také robili... to už má väčšie dioptrie aj na okuliarky..

    5. máj 2024

    Ajoj mojej namerali este horsie hodnoty,a ked som prisla k dr mala vidi az za roh 😂 zevraj … je to merane iba optikmi z optik nie ocnymi lekarmi

    5. máj 2024

    @bibyke nie je to celé odfotené, je tam nejaké špeciálne vyšetrenie a pri ňom je NIE a hore nad tým je písané, že vyšetrenie u očného odporúčajú.

    5. máj 2024

    Takto to mame my

    5. máj 2024

    @mimimoje aha naozaj to som si nevsimla nad tym😃

    5. máj 2024